WARSZTATY Z GWIAZDĄ - RELACJA

W połowie września w Studio Electrolux Taste Center odbyły się kolejne z cyklu warsztaty z Gwiazdą organizowane przez portal Allaboutlife.pl

 

 

 

 

Tym razem pod hasłem Fit and Beauty. Warsztaty prowadziła Kasia Błażejewska- Stuhr, a razem z Nią Karina Zuchora i Sylwia Chrzanowska- Olbryś. Nie lada atrakcją była również nauka tańca z Ewą Szabatin, która właśnie wystartowała z projektem FITFASHIONFREAK oraz wykład marki kosmetycznej Vipera.

Zdradzimy Wam tylko, że do ich powstania inspirowały nas marki:


 

 

 

Cenos i mix zbóż ekspandowanych, Krasnystaw czyli najlepsza śmietana i jogurty, Baziółka – pachnące zioła, aromatyczny ser Lazur, seria produktów Made in Coco (ekologiczna linia z kokosa – cukier, mąka, masło, olej i wiórki kokosowe), herbata Tetley oraz krystylicznie czysta woda z filtrów Aquaphor.

 

 

 

 

 

Hitem był także szot z …. trawy pszenicznej – który wypija się, aby natychmiast odzyskać dobre samopoczucie, uzupełnić organizm we wszystkie cenne substancje, które są nam potrzebne aby być zdrowym na co dzień. Dystrybutor produktu, firma Living Foods Polska sama dla Was hoduje trawę – można ją zamówić przez internet a potem wycisnąć i cieszyć się dobrym zdrowiem.

 

 

 

Wydarzeniem spotkania była premiera na polskim rynku nowego projektu – sklepu internetowego Gustopremium.pl – gdzie znajdziecie wszystko co tylko można sobie zamarzyć aby się zdrowo odżywiać i żyć – od sprzętu typu wyciskarki po organiczne kosmetyki i produkty spożywcze. Wszyscy byliśmy pod dużym wrażeniem najwyższej jakości wyciskarki Oscar, która poradziła sobie z wyciskaniem, robieniem makaronu i przecieraniem

 

Wśród uczestniczek były m.in: dziennikarka Beata Chmielowska-Olech, dziennikarka i blogerka Agnieszka Kałuża Aga Pomaga, topmodelka Kamila Szczawińska, aktorka i blogerka Monika Mrozowska, redakcja Claudia, Portal Gwiazd, blogerki  Thirtyfashion, Ashplumplum, Olciiak, Must Have Fashion, Manufaktura Radości i Neonowa Strzała. Wpadł do nas także Matata – Maciek Lisowski.

 

 

Każda z grup realizowała określony przepis. Wśród nich były min:

Sałatka brokułowo - serowa

1 brokuł

1 opakowanie makaronu razowego (świderki lub rurki)

1 opakowanie sera Lazur

rukiew wodna Baziółka

3 łyżki sezamu

3 łyżki oliwy z oliwek

3 łyżki octu balsamicznego

 

Ugotuj brokuła (podzielonego na różyczki) na parze, aby był lekko chrupiący. Opakowanie makarony razowego ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na suchej patelni upraż sezam – nie spal, bo zrobi się gorzki.

Opakowanie sera Lazur posiekaj na kawałki i wymieszaj ser z jeszcze ciepłym makaronem i brokułem. Sałatkę posyp sezamem i rukwią wodną, dopraw sosem składającym się z oliwy i octu winnego.

 

Bardzo korzystnym dla nas tłuszczem jest CLA (conjugated linoleic acid), czyli sprzężony kwas linolowy obecny w dużych ilościach w tłuszczu mlecznym. Jest on silnym antyutleniaczem, może hamować odkładanie się tłuszczu, a także powoduje większe jego wykorzystanie jako źródła energii, np. podczas treningu. Dodatkowo zmniejsza podatności na powstanie miażdżycy, poprawia mineralizację kości.

Dla osób które nie tolerują laktozy (ponad 20% społeczeństwa) jogurty, kefiry, maślanka i śmietaną są lepszym rozwiązaniem.

 

 

Smoothie bananowo waniliowe z ziarnami

600 ml zimnego jogurtu naturalnego OSM Krasnystaw

4 mrożone banany

3 łyżki syropu klonowego

ok. 10 kropli olejku waniliowego

 

Zmiksuj wszystkie składniki, można na chwilę włożyć jeszcze do zamrażarki.

Dodatkowo:

400 g malin – podgrzej w garnuszku.

Mix zbóż ekspandowanych zbóż CENOS gryka, jagły i burak

Podawaj gorące maliny, na nie lody, na nie zboża ekspandowane.

 

Dodatek zbóż ekspandowanych po pierwsze zwiększa wartość odżywczą dania (zarówno gryka jak i proso są jednymi z najwartościowszych zbóż; podobnie cenne odżywczo jak liofilizowany burak). Stanowią one również dodatkową konsystencję, a jak wynika z badań – najbardziej lubimy produkty o mieszanej konsystencji – część jedwabiście gładka, część chrupiąca, część z grudkami.

 

 

 

Tak było, a już niebawem jeszcze więcej przepisów :)

 

 

 

bo marzenia się spełnia
20 września 2017

CZYTAJ MAGAZYN

Magazyn


 

 


 

Newsletter

Zamów newsletter
i bądź na bieżąco!

CZYTAJ MAGAZYN

Imię
Twój e-mail
Zapisz się
Zapisz się
Dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie 
wymagane pola!

ARTYKUŁY

Zaloguj się

CZYTAJ MAGAZYN

WSPÓŁPRACA

ARTYKUŁY

Zaloguj się

CZYTAJ MAGAZYN

WSPÓŁPRACA

redakcja@n1m.pl

+ 48 737 499 135